انواع خرما

توضیحات:

  • به نام خدا

    خرما یکی از قدیمی‌ترین محصولات کشاورزی است که محل اولیه کشت آن را منطقه بین‌النهرین می‌دانند. این موضوع نشان می‌دهد که خرما از زمان‌های دور منبع تغذیه انسان‌ها بوده است. خرما به‌قدری محبوب بوده که به درخت نخل «درخت زندگی» می‌گفتند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید خواص خرما با توجه به نوع آن با یکدیگر متفاوت است. در ادامه با ما همراه باشید که با انواع خرما بیشتر آشنا شوید.

    انواع خرما و تفاوت‌هایی در طعم و ظاهر آن‌ها

    شاید شما هم گذرتان به بازار خرمافروشان اهواز، بوشهر و مناطق جنوبی کشور افتاده باشد و از این‌همه تنوع در خرماها متعجب شده باشید. در ادامه انواع خرماها را به‌اختصار توضیح داده‌ایم.

    خرمای آمبرا

    خرما آمبرا در گروه خرماهای باکیفیت قرار می‌گیرد. میوه نخل آمبرا نرم و گوشتی است و خواص درمانی دارد. منشأ این خرما عربستان و مدینه است. این خرما یکی از خوش‌خوراک‌ترین خوراکی‌های آن منطقه به شمار می‌رود. شکل ظاهری این خرما به‌صورت کشیده و با شیره کم و پوستی چروکیده است.

    خرمای مجول گران و پرطرفدار

    خرمای مجول یکی از عامه‌پسندترین و گران‌ترین خرماهای ایران است. این خرما از کیفیت بالایی برخوردار است و حجم زیادی از آن صادر می‌شود. یکی از بهترین و مرغوب‌ترین خرماهای مجول در استان فارس کشت می‌شود. البته به‌تازگی استان بوشهر نیز از کشت آزمایشی این خرما سربلند بیرون آمده است. ازلحاظ شکل ظاهری خرمای مجول مشابه آمبرا است؛ با این تفاوت که هسته این خرما به نسبت گوشت آن بسیار کوچک‌تر است. علاوه بر آن رنگ این خرما قهوه‌ای مایل به قرمز است. خرمای مجول هرچه تازه‌تر باشد از کیفیت بیشتری برخوردار است؛ چراکه رطوبت کافی را در خود نگه‌داشته است.

    خرمای آجوا (عجوه)

    این خرما از انواع خرماهای بدون شهد است. گوشتی نرم و شیرین با خواص درمانی دارد. این خرما دارای مقادیر بالای فیبر و آنتی‌اکسیدان گیاهی است. بیشترین مزارع نخل این خرما در عربستان و شهر مدینه قرار دارد. میوه درخت عجوه کروی و کمی کشیده به نظر می‌رسد و رنگ آن قهوه‌ای بسیار تیره است.

    خرمای دجلت نور هماهنگ با هر نوشیدنی

    گوشت این خرما لطیف و نرم است و از شیرینی دل‌چسب و اندازه‌ای برخوردار است. اکثر متخصصان طعم شناسی، طعم این خرما را طعم حقیقی میوه نخل می‌دانند. از این خرما برای پختن شیرینی و دسر می‌توانید استفاده کنید. این مدل خرما برای تهیه چیپس خرما و تنقلاتی مشابه آن بسیار کارآمد به‌شمار می‌رود؛ چراکه نه خیلی خشک است و نه خیلی نرم و شهد دار.

    خرمای پیارم با شیرینی به‌ یادماندنی

    طعم این خرما ترکیبی از تافی، کارامل و خرما است. این خرما به خاطر سطح مناسب فروکتوز برای افراد دیابتی مناسب خواهد بود. ازلحاظ شکل ظاهری پوست این خرما به‌صورت کامل به گوشتش چسبیده و تقریباً بدون شهد است، اما گوشت آن خشک نیست و لطافت خاصی دارد. این خرما بیشتر در استان هرمزگان کشت می‌شود و دیرتر از بقیه خرماها می‌رسد.

    خرمای مضافتی

    یکی از خوش‌خوراک‌ترین خرماها، مضافتی است. تقریباً در تمام فروشگاه‌ها می‌توان بسته‌ای از این خرما را تهیه کرد. بهترین نوع این خرما در بم کشت می‌شود. این میوه از ظاهری صاف و براق برخوردار است. همچنین به‌راحتی پوست روی خرما قابل جدا شدن خواهد بود.

    خرمای دیری

    دیر (Dayer) یکی از شهرستان‌های استان بوشهر است و خرمای کشت‌شده در این منطقه به خرما دیری معروف است. شیرینی میوه نخل دیری متناسب است و پوست آن در حالت رسیده کهربایی‌رنگ خواهد شد. به دلیل طعم خاص این خرما برای خوردن در کنار نوشیدنی مناسب نیست و برای پخت دسرها و نان‌ها کاربردی خواهد بود. این خرما به رطوبت مقاوم است و ظاهری مستطیل شکل دارد. خارک (خرمای نارس) دیری به رنگ قرمز است.

    خرمای برحی

    خرما برحی هم ‌زمانی که نارس است قابل‌خوردن خواهد بود و هم ‌زمانی که می‌رسد. خارک خرما بحری زردرنگ است و بافتی ترد و شکننده و طعمی گس و شیرین دارد. از این خرما در جنوب ایران به‌عنوان تزئین دسر یا حتی میوه در کنار بقیه میوه‌ها سرو می‌شود. این میوه زمانی که می‌رسد رنگ قهوه‌ای روشن و طعمی شیرین و دل‌چسب خواهد داشت.

    خرمای سوکاری قند طلائی

    این خرما شیرین به خرما قند معروف است. از سایز کوچکی برخوردار بوده و بافت نرم و لطیفی دارد، به صورتی که برای میل کردن آن نیازی به جویدن زیادی ندارید. به این خرما ملکه خرماها نیز می‌گویند؛ چراکه رنگ روشن‌تری به نسبت بقیه خرماها دارد.

    خرمای خاخام ایرانی‌الاصل

    این خرما یکی از اصیل‌ترین خرماهای ایرانی به‌حساب می‌آید که در جنوب زابل و استان سیستان و بلوچستان کشت می‌شود. میوه نخل خاخام پوست نرم و گوشتی لطیف دارد و شهد آن باعث چسبندگی گوشت به پوست شده است.

    خرمای کبکاب محصول تنگستان

    این خرما شهد دار و خوشمزه است. خارک این خرما به دلیل تلخ بودن قابل‌خوردن نیست. میوه نخل کبکاب بیضی‌شکل است. این خرما در رتبه سوم پرفروش‌ترین خرماهای ایران قرار دارد.

    خرمای استعمران

    این نوع خرما شیرینی زیادی دارد و با مصرف آن انرژی زیادی به بدن خواهد رسید. این خرما به‌وفور در استان خوزستان کشت می‌شود. این خرما رطوبتی مشابه خرما مضافتی دارد. رطب این خرما بسیار دل‌چسب و خوشمزه است.

    خرمای گنتار

    خرما گنتار را با نام قطار نیز می‌شناسند. میوه نخل گنتار از انواع خرماهای تر است. ازآنجایی‌که این نوع از خرما دارای قابلیت نگهداری بالاست و کیفیت قابل قبولی دارد، برای صادرات مناسب به‌حساب می‌آید. محل کشت نخل گنتار در استان خوزستان و شهرستان‌های استان فارس و بوشهر است.

    خرمای شاهانی پرطرفدار

    خرمای شاهانی را می‌توان یکی از انواع خرما از نوع درجه‌ یک و تر دانست. میوه نخل شاهانی بافتی نرم و لطیف دارد و یکی از خرماهایی بوده که برای درست کردن شیره خرما کارآمد است. میوه نخل شاهانی در نخلستان‌های اهرم کشت می‌شود و رنگ دلربایی دارد.

    خرمای ربی با ماندگاری بالا

    میوه نخل ربی از خرماهای نیمه‌خشک به‌حساب می‌آید. محل کشت این میوه شیرین در استان سیستان و بلوچستان است. این خرما از قد کشیده‌ای و رنگ قرمز متمایل به سیاه برخوردار است

    خرمای زاهدی

    میوه طلائی نخل زاهدی بیضی‌شکل و بافتی نرم و شیرینی کم و آجیلی دارد. بافت این خرما خشک و نیمه‌خشک است. این میوه فیبر زیادی دارد و برای افرادی که رژیم غنی از فیبر دارند، مناسب خواهد بود. در تمام مناطق جنوبی ایران نخل زاهدی کشت می‌شود و به دلیل شیرینی ملایم خود طرفداران پروپاقرصی دارد. این خرما از ماندگاری طولانی برخوردار بوده و برای تجارت بسیار مناسب است.

    خرمای خاصویی

    خرمای مرغوب و تر خاصویی ظاهری مانند بامیه و طعم دل‌چسب آن شیرینی فوق‌العاده‌ای دارد. این خرما نیز در استان خوزستان و بخشی از استان فارس کشت می‌شود. به این خرما نقل خرماها می‌گویند؛ چراکه سایز مناسبی برای مصرف در کنار چایی دارد.

    خرمای خضراوی

    نخل خضراوی مانند برحی از کشور عراق به ایران آمده است و بیشترین کشت را در استان خوزستان دارد. هسته این میوه کاملاً از گوشتش جداست و برای درست کردن دسرهایی که به هسته‌گیری خرما احتیاج دارد، کاملاً کاربردی خواهد بود. علاوه بر آن گوشت خرما خضراوی کاملاً نرم است و به‌صورت خارک و رطب نیز قابل‌مصرف است.

     

    کلام آخر

    خرما یکی از خوراکی‌های مفید برای بدن شناخته‌شده است. این میوه کوچک و شیرین منبع غنی انرژی بوده و برای استفاده همگان مناسب است. حتی دیابتی‌ها هم می‌توانند با رعایت حد اعتدال از این میوه به‌راحتی میل کنند. در مقاله بالا به معرفی انواع خرما پرداختیم این میوه بخشی از تاریخ کشور ماست.


  • تهیه و تنظیم توسط اکسیر نخل
    تماس : 09055960020
    انتشار مطلب در :