خواص خرما
توضیحات:
-
به نام خدا
یکی از خوراکیهای شیرین و درعینحال پرخاصیت خرما بهشمار میرود. این خوراکی خوشمزه از گذشتههای دور جز جدانشدنی سفره غذای مردم خاورمیانه بوده است. این میوه خواص زیادی دارد و طی بررسیهای انجامشده کشت آن به بیش از 7000 سال قبل برمیگردد. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید میوه درخت زندگی چه خاصیتی دارد و برای درمان چه بیماریهایی کاربرد دارد؟ با ما همراه باشید تا با خواص خرما بیشتر آشنا شوید.
خواص خرما که شاید تابهحال نمیدانستید
در علوم دینی و طب روز دنیا خواص زیادی برای خرما ذکرشده است. برخی از مهمترین خواص این میوه شیرین به شرح زیر است.
خرما میوه سرشار از آنتیاکسیدان
خرماها اغلب سرشار از آنتیاکسیدان هستند. حتی در مقابل میوههای غنی از آنتیاکسیدان مثل انجیر و آلوی خشک میزان بیشتری آنتیاکسیدان در آن وجود دارد. یکی از آنتیاکسیدانهای مهم آن تانن است که سلولها را از آسیبهای احتمالی محافظت میکند و از آسیب رادیکالهای آزاد به آنها جلوگیری خواهد کرد.
آنتیاکسیدان دیگری که در خرما وجود دارد، فنولیک اسید است. فنولیک اسید به ماده ضدالتهاب شناخته میشود. نکته قابلتوجه در خواص این ماده کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان است. کاروتنویید آنتیاکسیدان دیگری است که در خرما وجود دارد و این ماده به محافظ قلب معروف است. همچنین ریسک ابتلا به بیماریهای چشمی را کاهش میدهد. از دیگر خواص خرما میتوان به وجود فلاونویید اشاره کرد. این آنتیاکسیدان محافظ بدن در برابر دیابت، آلزایمر و نوع خاصی از سرطان است.
بهبود عملکرد مغز با خرما
طی تحقیقات انجامشده خرما نقش مؤثری در حفظ سلامت مغز دارد علاوه بر آن در کاهش التهاب مغزی نقش مؤثری خواهد داشت. در صورت وجود عنصر لوکین 6 ریسک ابتلا به آلزایمر افزایش مییابد، خرما میتواند به کاهش این عنصر کمک کند. عامل دیگری که میتواند منجر به ایجاد آلزایمر در فرد شود شکلگیری پلاکهای مغزی است.
این پلاکها مانع ارتباط صحیح بین سلولهای مغزی میشود. خرما در کاهش احتمال ایجاد این پلاکها نیز نقش دارد.در تحقیقاتی دیگر نشان داده شد که با بهرهگیری از خواص خرما میتوان سرعت یادگیری را افزایش داد. همچنین ویتامین B6 موجود در این میوه توانایی مغر را در تمرکز بیشتر کرده و عملکرد آن را افزایش میدهد.
با خوردن خرما یبوست را تجربه نخواهید کرد
خرما غنی از فیبر است. مصرف کافی فیبر بافت مواد دفعی بدن را نرمتر کرده و از ایجاد یبوست جلوگیری میکند. علاوه بر آن این میوه با اصلاح املاح معدنی به روش دیگر مانع از ایجاد یبوست میشود. از مزایای دیگر فیبر خرما میشود به کنترل قند خون اشاره کرد؛ چراکه فیبر فرایند هضم را کندتر کرده پس از بالا رفتن قند خون با سرعت زیاد جلوگیری میکند.
خرما محافظ قدرتمند قلب
دیگر خواص خرما کاهش ریسک ابتلا به بیماری قلبی است. ایزوفلان موجود در خرما ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش خواهد داد. علاوه بر آن این میوه با جلوگیری از ایجاد آترواسکلروز مانع سخت شدن شریانهای قلب میشود. همچنین از ایجاد لخته که منجر به سکته میشود نیز جلوگیری خواهد کرد.
کلسترول را کنترل کنید
شاید باورتان نشود، اما باید گفت خرما عاری از کلسترول است و چربی بسیار کمی دارد. قرار دادن تعداد محدود خرما در رژیم روزانه به کاهش وزن و کنترل کلسترول کمک چشمگیری میکند.
زایمان راحتتر با خوردن خرما
طی تحقیقاتی که روی 69 زن در دانشگاه سوربن انجامشده نتایج جالبی به دست آمد. این نتایج نشان میداد که اگر طی 4 هفته آخر بارداری خرما مصرف کنند، زایمان راحتتر با درد کمتری خواهند داشت. همچنین اضافهوزن کمتری را پس از زایمان تجربه خواهند کرد.
افزایش سلامت استخوان
خرما با دارا بودن منگنز، مس، سلنیوم و منیزیم به رشد، سلامت و استحکام استخوان کمک شایانی میکند. همچنین این میوه بهشتی غنی از مواد معدنی و بورون بهشمار میرود که برای داشتن استخوانهای مقاوم لازم و ضروری است. همچنین ریسک ابتلا به پوکی استخوان را به طرز چشمگیری کاهش میدهد.
با مصرف خرما فشارخون را کنترل کنید
خرما به سه طریق به کنترل فشارخون در بدن کمک میکند که شامل موارد زیر است:
- خرما غنی از پتاسیم است و این ماده معدنی کمک شایانی به کنترل فشارخون میکند.
- خرما با متعادل کردن اثرات سو سدیم منجر به کنترل فشارخون میشود.
- این میوه حاوی منیزیم است که این ماده در آرام کردن عضلات قلب و عروق خونی نقش مؤثری دارد که نتیجه آن کنترل فشارخون است.
خرما اسهال را درمان میکند
با توجه به تحقیقات گستردهای که در دانشگاه کلمبیا صورت گرفت به این نتیجه رسیدند که پتاسیم وجود در خرما میتواند اسهال را درمان کند و این باعث تعجب خواهد شد؛ چراکه میدانید خوراکیهای شیرین میتواند باعث شدت گرفتن این بیماری شود.
سلامت رودهها را حفظ کنید
مصرف خرما به رشد باکتریهای مفید روده کمک قابلتوجهی خواهد کرد. علاوه بر آن با مصرف خرما و بهبود عملکرد رودهها ریسک ابتلا به سرطان کولورکتال را کاهش میدهد.
با لاغری مفرط خداحافظی خواهید کرد
اگر شما هم جزء افرادی هستید که از لاغری بیشازحد خود ناراضی هستند، بهتر است خرما را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
رفع کمخونی
خرما سرشار از آهن و مواد معدنی است که باوجود این مواد، افزودنی مجاز به رژیم غذایی افرادی است که کمخونی دارند. همچنین با افزایش انرژی، کاهش چشمگیر خستگی در افراد با کمخونی مادرزاد را شاهد خواهید بود.
کاهش اثرات آلرژی
شاید برایتان جالب باشد که بدانید خرما اثرات آلرژیهای فصلی را کمتر میکند و این خاصیت به دلیل وجود گوگرد ارگانیک در خرما است.
کنترل شبکوری با خرما
خرما غنی از ویتامین A است و کمبود این ویتامین افراد را به شبکوری مبتلا میکند. پس خرما قادر خواهد بود به افراد برای مبارزه با این بیماری کمک کند.
پوستی شاداب با مصرف خرما
خرما با بهرهگیری از خواص ویتامین C و D پوست را شاداب نگه میدارد. همچنین به حفظ قابلیت کشسانی پوست کمک میکند. تجمع ملانین در بدن میتواند پیری زودرس پوست را به همراه داشته باشد از دیگر خواص خرما میتوان به ممانعت از تجمع این ملانین اشاره کرد.
کنترل ریزش مو با خوردن خرما
همانطور که گفته شد خرما غنی از آهن است. آهن به افزایش خونرسانی به پیاز موها کمک کرده که نتیجه آن حفظ موها است.
عضلات خود را حفظ کنید
در صورت عدم مصرف کربوهیدرات کافی، بدن عضلات را بهعنوان انرژی شناخته و آنها را آب میکند. با مصرف خرما انرژی و کربوهیدرات کافی به بدن میرسد و میتوانید عضلات خود را حفظ کنید.
ولع خوردن شیرینی را کم کنید
حس ولع به خوردن شیرینی از کمبود منیزیم به وجود میآید. خرما با تنظیم منیزیم این حس را بهصورت چشمگیری کاهش میدهد. همچنین همانطور که گفته شد غنی از فیبر است و سرعت هضم را کاهش میدهد که این موضوع میتواند منجر به کاهش سایز شکم شود.
دستگاه عصبی سالم با مصرف خرما
ویتامینهای موجود در این میوه گرمسیری عملکرد دستگاه عصبی را بهبود بخشیده و آن را سالم نگه میدارد.
کلام آخر
این روزها با توجه به ماشینی شدن زندگی افراد و عدم فعالیت کافی، نیاز به مصرف مواد غنی از ویتامینها که بهسلامت بدن کمک کند و آن را قوی نگه دارد، بسیار حس میشود. در مقاله بالا به خواص خرما در حفظ سلامتی و افزایش انرژی بدن اشاره شد. لازم به ذکر است که اگر قصد دارید از رژیمهای غذایی خاص پیروی کنید برای مصرف خرما با پزشک خود مشورت کنید.